پایتخت_حکومت_امام_زمان_عجل_الله_تعالی_فرجه_الشریف_کجاست❓



#قسمت_اول


👈 کوفه پایتخت حکومت جهانی


✅ ابوبصیر می‏گوید: امام صادق (علیه السلام) فرمود: «ای ابا محمد! گویا می‏بینم که قائم آل محمد علیه السلام با خانواده ‏اش در مسجد سهله فرود آمده است».


 گفتم: آیا خانه او مسجد سهله است؟ فرمود: «آری؛ همان‏جا که منزلگاه ادریس پیامبر بوده است و هیچ پیامبری برانگیخته نشده، مگر آن‏که در آن مسجد نماز گزارده است.


👈 کسی که در آن اقامت کند، مانند کسی است که در خیمه رسول ‏خدا صل الله علیه و آله بوده است. 

هیچ مرد و زن مۆمنی نیست، مگر آن‏که دلش به ‏سوی آن مسجد است. هر شب و روزی که می‏گذرد، فرشتگان الهی به آن مسجد پناه ‏می‏برند و خدا را می‏پرستند.


👈 ای ابا محمد! اگر من هم نزدیک شما بودم، هیچ نمازی را جز در آن مسجد به ‏جا نمی‏آوردم. آن‏گاه که قائم ما قیام کند، خداوند انتقام رسولش و همه ما را از دشمنان خواهد گرفت«. (۱).


👈 امام صادق (علیه السلام) از مسجد سهله یاد کرد و فرمود: «آن خانه صاحب ما (حضرت مهدی) است؛ زمانی که با خاندانش در آن‏جا سکونت گزیند». (۲).


👈 امام باقر (علیه السلام) می‏فرماید: «مهدی علیه السلام قیام می‏کند و به سوی کوفه می‏رود و منزلش را آن‏جا قرار می‏دهد». (۳).


👈 و نیز آن حضرت می‏فرماید: «هنگامی که قائم ما قیام کند و به کوفه برود، هیچ مۆمنی نیست، مگر آن که در آن شهر در کنار مهدی عج سکونت می‏گزیند یا به آن شهر می‏آید». (۴). 


👈حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) در این باره می‏فرماید: «روزگاری فرا رسد که این‏جا (مسجد کوفه) نمازگاه و مصلای مهدی (علیه السلام) گردد». (۵).


👈 ابوبکر حضرمی می‏گوید: به امام باقر (علیه السلام) یا به امام صادق (علیه السلام) گفتم: کدام سرزمین پس از حرم خدا و حرم پیامبرش با فضیلت‏ تر است؟ فرمود: «ای ابابکر! سرزمین کوفه که جایگاه پاکی است و در آن مسجد سهله قرار دارد و مسجدی که همه پیامبران در آن نماز خوانده‏اند و از آن‏جا عدالت الهی پدیدار می‏گردد و قائم خداوند و قیام کنندگان پس از او از همان‏جا خواهند بود. آن‏جا جایگاه پیامبران و جانشینان صالح آنان است». (۶). 


👈 محمد بن ‏فضیل می‏گوید: قیامت بر پا نمی‏شود تا این که همه مۆمنان در کوفه گردآیند. (۷). 


👈رسول خدا صل الله علیه و آله  می‏فرماید: «حضرت مهدی (علیه السلام) نُه یا ده سال حکومت می‏کند و خوشبخت‏ ترین مردم نسبت به او مردم کوفه هستند». (۸).






#پایتخت_حکومت_امام_زمان_عجل_الله_تعالی_فرجه_الشریف_کجاست❓


#قسمت_دوم


👈برتری شهر کوفه بر سایر شهرها



✅ کوفه در تاریخ ۱۲ رجب سال ۳۶ق. با ورود مولای متقیان امیر مۆمنان علیه السلام به عنوان پایتخت حکومت علوی درآمد و پس از شهادت آن حضرت، حدود شش ماه، پایتخت حکومت امام حسن مجتبی(علیه السلام) بود و اینک در انتظار ظهور حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشویف) است تا یک بار دیگر تداوم بخش حکومت عدل علوی، بر سریر عدالت تکیه داده، طومار عمر ظالمان را در هم پیچد و حکومت واحد جهانی را براساس عدل و داد بنیان نهد 


👈اما اینکه چرا این شهر به چنین سعادتهایی دست یافته و می یابد شاید به دلیل قداست و شرافت ذاتی این سرزمین باشد. چنان که می دانید روایات فراوانی در فضیلت شهر کوفه وارد شده است.


👈 امام باقر علیه السلام می‏فرماید: هنگامی که قائم ما قیام کند و به کوفه برود، هیچ مۆمنی نیست، مگر آن که در آن شهر در کنار مهدی (علیه السلام) سکونت می‏ گزیند یا به آن شهر می‏آید

 

👈 رسول اکرم صل الله علیه و آله  خطاب به امیر المؤمنین علی بن ابی طالب علیه السلام  می‌فرماید : 

خداوند ولایت تو را به آسمانها عرضه نمود. (از میان آسمانها) آسمان هفتم سبقت جست؛ پس آن را با عرش زینت بخشید؛ سپس… از میان شهرها کوفه سبقت جست، پس آن را با وجود تو زینت بخشید.(۹)


👈ساکنان کوفه ای که مرکز حکومت حضرت قرار می گیرد، اهالی سابق آن نیستند بلکه مۆمنانی هستند که از اقصی نقاط جهان به مرکز حکومت حضرت ولی عصر(علیه السلام) می آیند. چنان که حدیث شریف می فرماید:


👈هنگامی که قائم(عجل الله تعالی فرجه الشریف) وارد کوفه شود، هیچ مۆمنی نمی ماند، جزاینکه در آن جا باشد و یا به سوی آن عزیمت نماید.(۱۰)


👈 و با توجه به آمار انسانها، طول مدت و گستره حکومت آن حضرت به شرق و غرب عالم، گرد آمدن همه مۆمنان در پایتخت حکومت مهدوی، از وسعت، شکوه و عظمت بی نظیر و بیرون از حد تصور شهر کوفه در عصر ظهور حکایت می کند. به طوری که برخی روایات قطر کوفه را در آن زمان ۵۴ میل (در حدود ۱۱۰ کیلومتر) عنوان کرده اند.(۱۱) 


👈بنابراین شهر کوفه به عنوان پایتخت در زمان حکومت امام زمان(علیه السلام) شهری خالص از شیعیان واقعی حضرت بود و در دوران ظهور کانون توجه مسلمانان قرار خواهد گرفت.



📚 منابع


1⃣ کافی، ج‏۳، ص‏۴۹۵؛

کامل الزیارات، ص‏۳۰؛

راوندی، قصص‏الانبیاء، ص‏۸۰؛

التهذیب، ج‏۶، ص‏۳۱؛

اثبات الهداه، ج‏۳، ص‏۵۸۳؛ 

وسائل الشیعه، ج‏۳، ص‏۵۲۴

بحار الانوار ، ج‏۵۲، ص‏۳۱۷، ۳۷۶

مستدرک الوسائل، ج‏۳، ص‏۴۱۴٫


2⃣ کافی، ج‏۳، ص‏۴۹۵؛ 

ارشاد، ص‏۳۶۲؛ 

التهذیب، ج‏۳، ص‏۲۵۲؛ 

طوسی، غیبه، ص‏۲۸۲؛ 

وسائل الشیعه، ج‏۳، ص‏۵۳۲؛

بحارالانوار، ج‏۵۲، ص‏۳۳۱؛ 

ملاذ الاخیار، ج‏۵، ص‏۴۷۵٫


3⃣ راوندی، قصص‏الانبیاء، ص‏۸۰

بحارالانوار، ج‏۵۲، ص‏۲۲۵٫


4⃣بحارالانوار، ج‏۵۲، ص‏۳۸۵

طوسی، غیبه، ص‏۲۷۵ با اندکی تفاوت.


5⃣ روضه الواعظین، ج‏۲، ص‏۳۳۷؛ 

اثبات الهداه، ج‏۳، ص‏۴۵۲٫


6⃣ کامل الزیارات، ص‏۳۰؛ 

مستدرک الوسائل، ج‏۳، ص‏۴۱۶٫


7⃣ طوسی، غیبه، ص‏۲۷۳؛

بحارالانوار، ج‏۵۲، ص‏۳۳۰٫


8⃣ فضل الکوفه، ص‏۲۵؛ 

اثبات الهداه، ج‏۳، ص‏۶۰۹؛ 

حلیه الابرار، ج‏۲، ص‏۷۱۹؛ 

اعیان الشیعه، ج‏۲، ص‏۵۱٫


9⃣ محمدباقرمجلسی، بحارالأنوار، ج۲۷، ص۲۶۲


🔟شیخ طوسی، کتاب الغیبه، ص۴۵۵٫


1⃣1⃣ بحارالأنوار، ج۵۳، ص۱۲٫


_____________________________

محقق حضرت ثقةالاسلام آقا شیخ وحید خوشینانی دامت توفیقاته